Протектор за матрак - Cool Touch - Спално бельо

Протектор за матрак - Cool Touch

Наличност: Да
119.00лв.
+
Какво е Тенсел или иначе казано Лиосел?

Какво е Тенсел или иначе казано Лиосел?Тенселът /Tencel®/ е името на запазената марка на наскоро изобретената тъкан, изцяло от естествени материали, наречена лиосел. Това е единствената нова тъкан, изобретена през последните 30 години. За разлика от найлона и полиестера, лиосела не се произвежда от изцяло синтетични полимери, а от чиста дървесна целулоза. Тя се добива от дървесина, от контролирани ферми за дърва, заради което се счита за възобновяем природосъобразен материал. Въпреки, че тъканта е произведена по изкуствен начин, тя се счита за естествена и съответно – биоразградима.

 
Тъканта Тенсел
Тъканта Тенсел се произвежда или изцяло от лиосел или се комбинира с други материали за постигането на различна текстура или намаляване на разходите. Тъканите направени с къси влакна тенсел наподобяват много усещането за памук. За разлика от памука, обаче, лиосела е по-малко податлив към мачкане и не се степва. Тенселът, изработен с по-дълги фибри дава на тъканта гладко копринено усещане на външен вид.
 
 
Характеристики и приложения
В чистата си форма, лиоселът е много здрав и издържа дълго време. Може да бъде смесен с редица други тъкани като памук, вълна, лен, коприна или ликра ®; може също така да бъде обработен да има различни текстури, от коприна до деним. Платът пада много добре и не се мачка, което го прави идеален за изработката на рокли и луксозни спални комплекти. Благодарение на нано технологичния си процес на производство, лиоселът има отлични свойства за абсорбация на влагата от тялото и отделянето й в атмосферата.
 

Предимства на тъканта Тенсел :

Екологичност:  Тъй като се получава от естествена целулоза, намираща се в дървесната маса, материята е икономична и в природата има голямо изобилие естествени природни ресурси за нея. Също така е напълно биоразградима.

Може да бъде оцветена в какъвто и да е цвят. Тази тъкан запазва яркостта на цвета си и може да бъде боядисан в различни цветове поради високото си ниво на абсорбция.

Устойчивост на влага:  Тази екологична материя има естествена способност за дишане и абсорбация от 50%, което е повече от памука.

Антибактериалност :  Поради своята влагоустойчива природа е също така и антибактериална.

Мекота :  Tенсел е с изключително гладка, пухкава и мека повърхност.

Чудесна за чувствителна кожа :  Гладката повърхност на тенсела е мека и деликатна към кожата и я поддържа суха.

Гъвкавост:  Тази еко-тъкан има контролирано фибрилиране, която може да се трансформира във всичко - от мекота като вадифе до копринено гладка повърхност.

Дълготрайност:  Може да задържи биенето във влажно и сухо състояние и е без бръчки.

Протекторът за матрак - Cool Touch притежава висока терморегулираща и абсорбираща способност.

  • Непромокаем, дишащ, еластичен, мека повърхност от естествения материал TENCEL™.
  • Непромокаема мембрана от 100% полиуретан.
  • Притежава антибактериални и антиакарни свойства и не шуми при въртене.
  • Борд от 100% памук ранфорс с ластик.

КАЧЕСТВЕНА ЗАЩИТА ЗА ВАШИЯ МАТРАК

Протекторът за матрак Cool Touch е специално разработен, за да отговаря на високите изисквания за качество, с които се характеризират всички продукти предлагани от SLEEP ON. Той е одобрен от Hohenstein Institute, тестван e и сертифициран за липса на вредни субстанции и химикали в съответствие с немския Oeko-Tex® Standard 100.

Изработен е от два слоя – единият е непромокаема мембрана от 100% полиуретан, а другият – иновативният материал TENCEL™, съставен от естествени фибри.

Протекторът за матрак Cool Touch не само предпазва от зацапване и намокряне Вашия матрак, поради непромокаемата си способност, но и има свойството да пропуска въздуха, т.е. да “диша”.

Протекторът за матрак Cool Touch осигурява по-добро регулиране на телесната температура, а високата абсорбираща способност на горния слой го прави подходящ за бебешки матраци.

Протекторът за матрак Cool Touch притежава мека и гладка повърхност и предпазва от развитие на бактерии и акари, което го прави подходящ за хора с чувствителна кожа. Също така е еластичен и безшумен, за да Ви осигури спокоен и комфортен сън.

Протекторът за матрак Cool Touch е лесен за почистване – може да се пере в перална машина при температура до 40 С, както и да се суши в сушилня до 60 С. Не е необходимо да се глади.

Поставянето е лесно, благодарение на борда от 100% памук ранфорс и ластиците, разположени в четирите ъгли.


Напиши ревю

Внимание: HTML не се допуска!

Рейтинг Лошо           Добро