Матрак Натура M - Средно твърд - Матраци

Матрак Натура M - Средно твърд

Наличност: Да
831.00лв.
+
купи на изплащане
12 x 0.00 лв.

БИОРАЗГРАДИМ И БЕЗВРЕДЕН

Пенолатексът в продуктите на ЕКОН е тестван и сертифициран за липса на вредни субстанции и химикали в съответствие с немския Oeko-Tex® Standard 100. Сертифициран е като КЛАС ПЪРВИ – одобрен дори за бебешки продукти.

7 ЗОНИ НА КОМФОРТ

Матракът разполага със седем ортопедични зони, разположени по дължината на матрака. Те придават опора  по цялото продължение на гръбначния стълб и имат различна твърдост, която осигурява комфорт за всяка част от тялото Ви: глезени, колене, бедра, таз, кръст, рамене и глава.

НАТУРАЛЕН ЛАТЕКС И ПЕНОЛАТЕКС

Натуралният латекс представлява млекообразна бяла течност, извлечена от каучуковото дърво Hevea Brasiliensis, което се отглежда в тропически плантации. Състои се от каучукови частици (около 40 %), вода и още няколко съставки в минимални количества – смоли, захари и др. За да се отдели каучукът, латексът се пресича с оцетна или мравчена киселина. Полученият продукт се промива, валцува и суши.  Благодарение на високата си еластичност, натуралният латекс се използва за производството на подметки за обувки, балони, ръкавици, презервативи, матраци, възглавници и т.н. Всъщност той е най-добрият продукт за направата на матраци, поради специфичните характеристики на пенолатекса, получен от него – еластичност, здравина, антиалергичност и абсолютна безвредност. Друга отличителна черта на пенолатекса е отворената му клетъчна структура. Това определя способността му да “диша”, т.е. въздухът да преминава свободно през него, като по този начин се предотвратява запарването.

ЯДРО ОТ ПЕНОЛАТЕКС

 • Вертикални канали за проветрение по цялата дължина на матрака
 • Монолитна сърцевина от 100% латекс
 • 7 зони на комфорт

КАЛЪФ

 • ВЪНШЕН КАЛЪФ
 • сваляем калъф с цип
 • 100% памук ORGANIC COTTON
 • ВЪТРЕШЕН КАЛЪФ
 • памучно трико

Матрак НАТУРА М Средно твърд - подходящ за хора до 90 кг.

Натуралният латекс е природен продукт, който се добива от каучуковото дърво Hevea Brasiliensis. Матраците произведени от натурален латекс са с по-висока плътност и по-висока еластичност, благодарение на което съчетават правилна подкрепа за гръбначният стълб с деликатно усещане за мекота. Те създават комфортна и благоприятна за сън среда, несравнима с друг материал.

Уникален калъф Organic cotton 3D трико – 100 % памук. Матракът НАТУРА е с лятна и зимна страна, прошити съответно с памучна и вълнена вата. 

НАТУРА ЛАТЕКС :

Калъф Organic cotton – 100 % памук. Матракът НАТУРА е с лятна и зимна страна, прошити съответно с памучна и вълнена вата.

Ортопедичен: Матраците Латекс имат зони с различна твърдост, съобразно човешката структура. Най-важни са зоната с повишена твърдост в областта на ханша и специалната зона за раменете. Чрез своите седем зони с различна твърдост матраците ЛАТЕКС създават равномерна ортопедична опора за гръбнака по цялата му дължина.

Анатомичен: обгръща тялото и подпомага правилното кръвообращение. Облекчава болките във врата, гърба,раменете, дори и в краката.

Повишена еластичност и енергия: натуралният латекс е най-еластичният и издръжлив материал в природата. Сънят е активен процес, при който се завъртаме между 30 и 60 пъти. Високата еластичност на натуралният латекс улеснява движенията на тялото през нощта и Ви помага да се събуждате всеки ден бодри и отпочинали.

Вентилация и проветривост: матраците, изработени от натурален латекс, с отворената си клетъчна структура и вентилационни канали, създават прохладна и здравословна среда за сън.

Антиалергичен: Натуралният латекс притежава естествена защита срещу разпространението на акари и бактерии, като Ви осигурява най-добрата защита по време на почивка.

Еднакво удобен за различните пози на сън – странично, по гръб и по очи.

Изцяло биоразградим продукт. Благодарение на високата си плътност не могат да бъдат сравнени с никой друг.

Не предава движенията на единия спящ към другия.

Ядро:

 • Натурален латекс;
 • 7 комфортни зони;

Външен калъф :

 • с цип от четири страни и дръжки
 • 100% памук ORGANIC COTTON;

Вътрешен калъф:

 • памучно трико;
 • Вата: зимна страна с вълнена и лятна страна с памучна;

Твърдост според желанието на потребителя:

 • М – средно твърд (до 90 кг);
 • F – твърд (над 90 кг);
 • За матраци с ширина над 150см. предлагаме опция двете половини на матрака, да са произведени с различна твърдост – М+F

Размери:

 • Височина 20 см. Изработват се всякакви размери и форми по желание на клиента.


Напиши ревю

Внимание: HTML не се допуска!

Рейтинг Лошо           Добро